Webteksten (lang)

Website teksten – Content

Een website is een communicatiemiddel. En, een website moet bijdragen aan de (ondernemings-)doelstellingen. Naast het verstrekken van informatie moet het uiteindelijk lezers aanzetten tot actie. Acties kunnen van verschillende aard zijn:

  • Iets kopen
  • Een afspraak maken
  • Aanmelden voor een nieuwsbrief
  • Puur alleen informatie inwinnen
  • Iets downloaden
  • Uitnodigen tot een bezoek (musea)

Daarom is het belangrijk dat er relevante informatie op de website geplaatst wordt. Informatie in de vorm van teksten. Die moeten dan weer op een logische manier gerangschikt zijn. Daarvoor is nodig een weldoordachte websitestructuur, ook wel menustructuur genoemd. Bezoekers van de website kunnen zo makkelijk navigeren naar informatie/content die zij interessant vinden. Lees meer over het uitwerken van een menustructuur.

Hoe beter de teksten aansluiten op de (informatie-)behoeften van de lezers, hoe beter de lezers aangezet zullen worden tot het ondernemen van actie.

Teksten verrijken

Teksten op zich zijn maar een deel van de content op een website. Een brij aan woorden op zich is absoluut niet aantrekkelijk om te lezen. Opmaak van teksten en het verrijken ervan maken het niet alleen lekkerder om te lezen, het vergroot ook de kwaliteit en de autoriteit van de website en daarmee die van de organisatie/onderneming:

  • afbeeldingen
  • video’s
  • schema’s en
  • infographics

Uiteraard kunnen de beroemde Zo maak je Call to Actions niet ontbreken.

Zoekmachines

Daarnaast is content enorm belangrijk voor zoekmachines. Zonder goede content, met gebruikmaking van zoektermen (keywords), word je niet gevonden. En laat dat nu juist heel belangrijk zijn. Zonder websitebezoekers is het lastig om de doelstellingen te bereiken. Content moet dus aansluiten op de behoefte (zoekwoorden) van de doelgroep.

Zoekmachine

Zelf website teksten schrijven

Om goede teksten te schrijven is het niet nodig een professionele tekstschrijver/-ster in de arm te nemen. Met kennis van hoe zoekmachines content van een website op inhoud en kwaliteit beoordelen en een beetje creativiteit kan iedereen al een heel eind komen. Goede teksten voldoen wel aan een aantal basisregels. Lees hier meer over op de pagina Schrijven voor je website.

Samenvatting

Teksten zijn nodig om de website vulling te geven. Zij dragen (als het goed is) bij aan de doelstellingen van de website/onderneming.

Wil je meer weten over teksten voor je website, neem dan direct contact met ons op. Bel 06-14057398 of gebruik onderstaand contactformulier.