Online marketingadvies volgt uit jouw online marketingstrategie

Online marketingstrategie

Met een online marketingstrategie brengen wij precies in kaart welke stappen je online kunt ondernemen en waar je prioriteiten liggen. Dit zorgt voor de houvast, die belangrijk is voor het behouden van een eenduidig visie en het bereiken van jouw doelen.

Samengevat is de definitie van online marketing: online marketing is een verzamelwoord, die staat voor verschillende technieken, die je online kunt inzetten om je product/dienst/website op internet te promoten.

Waarom een online marketingstrategie

Je bent niet voor niets een bedrijf begonnen. Je ziet kansen en wilt die benutten. Vaak komt eerst een idee, waaruit het concept ontstaat. Dan ga je verder structureren en kom je bij je strategie. Vanuit de overall marketingstrategie volgt automatisch de online marketingstrategie. Onderdeel van je strategie zijn je online activiteiten.

Het wat, waarom, waar en hoe verhaal.

Waarom internetmarketing

Internet marketing is een ander woord voor online marketing. Het wordt door bedrijven ingezet om verschillende online doelen te behalen. Denk daarbij aan doelen als:

  • Webshopverkopen
  • Inschrijvingen voor bijv. seminars
  • Offerte aanvragen
  • Contactaanvragen (contactformulieren, mailtjes en gebeld worden)
  • Bereik (blogger)
  • Etc.

Vandaag de dag moet je dus wel online actief zijn. 97% van de inwoners in Nederland van 12 jaar en ouder heeft toegang tot internet. In 2019 was 88 procent van de Nederlanders dagelijks online. In 2014 was dat nog 79 procent. (bron: CBS).

Internet is dé informatiebron voor zowel consument als het bedrijfsleven.
Daar moet je als bedrijf dus zijn.

Verder met de online marketingstrategie

Online marketing kent dus vele doeleinden. Door de ontelbaar vele mogelijkheden kan het inzetten van online marketing echter ook gepaard gaan met onzekerheden en keuzestress. Je bent immers niet de specialist op dat gebied. Daar kunnen wij je bij helpen.

” De essentie van strategie is kiezen wat je niet doet ”

Michael Porter
Bedrijfseconoom

Hoe nu verder

Wij stellen samen met jou de online marketing strategie op. Heb je er zelf één, dan kunnen we die voor je beoordelen en waar nodig aanvullen en verbeteren. Een goed uitgewerkte online marketingstrategie fungeert als marsroute voor de weg naar online succes. Je kunt je daardoor focussen op het nemen van de juiste beslissingen en het vasthouden aan een duidelijke online visie. Het opstellen van een online marketingstrategie is daarom van cruciaal belang voor ieder bedrijf of organisatie die online actief is.

Na het vaststellen van je online marketingstrategie volgen nu 3 andere aspecten die in je online aanpak noodzakelijk zijn:

Wij nemen al deze werkzaamheden graag voor je uit handen. Zo kun je jezelf weer helemaal op je bedrijf richten. Neem vrijblijvend contact met MtM Online op of bel 06-14057398 en vraag naar de mogelijkheden.