Google Web & Local Search Ranking Algoritme Updates tijdens het weekend 23 april

Leestijd: 5 minuten
Google gebruikt HTML title tags voor zoekresultaten

In het weekend vanaf vrijdag 23 april 2021 lijkt er weer een Google ranking update te hebben plaatst gevonden.Hieronder lees de bevindingen en veranderingen in rankings die diverse tools en website-eigenaren hebben waargenomen.

Onderstaand wat Barry Schwartz over de waarnemingen zegt.

Barry Schwartz is een blogger die schrijft over zoekmachines en zoekmachinemarketing. Hij is de oprichter en momenteel de redacteur van Search Engine Roundtable, een online nieuwssite over de zoekmachines en zoekmachinemarketing. Hij is ook de CEO & President van RustyBrick Inc. Vanwege zijn nauwe banden met Google heeft hij makkelijk toegang tot specialisten van Google en krijgt hij informatie uit eerste hand.

Wat is de situatie

Vanaf ongeveer vrijdag 23 april lijkt er een onbevestigd Google Search ranking algoritme update te zijn geweest, zowel aan de kant van website zoekresultaten als de lokale zoekresultaten. Er is flink wat gereageerd op SEO forums. In combinatie met de geautomatiseerde tracking tools die grote veranderingen oppikken, lijkt het erop dat we een soort van onbevestigde update hebben gehad.

Voor de duidelijkheid, de eerder aangekondigde product reviews update is donderdag 22 april klaar met uitrollen. Kan het daarmee te maken hebben? Ik denk het niet. Bovendien was er veel meer gediscussieerd over deze onbevestigde update dan over de product review update in het algemeen – dus ik denk niet dat de twee met elkaar te maken hebben.

Ik moet zeggen, er was ook veel gesproken over het feit dat Google de laatste tijd geen content indexeert. Misschien, heel misschien, is dat de reden waarom Gary Illyes het had over het uitvoeren van kwaliteitscontroles voordat een pagina wordt geïndexeerd – misschien heeft deze update invloed gehad op wat Google zal indexeren en is de kwaliteitsdrempel hier veranderd? Ik ben gewoon aan het gissen, ik weet het niet.

Reacties op WebmasterWorldforum

Hier is wat van de berichten op het WebmasterWorld forum; opmerking, ik heb hieronder niet zo zeer gericht op de threads en posts over Google’s indexeringsproblemen, maar me eerder gericht op de schommelingen in de ranking – maar ze kunnen met elkaar in verband staan:

Enorme daling vanmiddag. Heeft iemand enige fluctuaties opgemerkt?
Heeft iemand anders gemerkt dat Google de voorkeur geeft aan een actuele publicatiedatum?
Ik heb een concurrent die hetzelfde type artikel om de paar dagen opnieuw publiceert met een andere titel en de inhoud opnieuw bekijkt. Hij schiet omhoog in de rangschikking en doet het goed op Google Discover. Een onzin artikel dat om de paar dagen opnieuw wordt gepubliceerd.
Mijn USA verkeer daalde 24% vandaag ... daling begon om 14:00. Verkeer uit alle andere landen ofwel gemiddeld of omhoog. Ik word er doodmoe van dat mijn USA verkeer vanaf de middag wordt afgeknepen...
Precies hetzelfde. Om 14.00 uur begon de daling. Dit wordt gemeengoed elke dag. Gisteren was het nog erger.
Ik zag gisteren ook een grote daling. Nog steeds erg laag vandaag...
Ik was gisteren meer dan 30% gestegen ten opzichte van dezelfde dag vorige week. Afgelopen zaterdag was lager dan normaal, maar niet significant. Het was 20% hoger dan de vorige zaterdag. Met een beetje geluk houdt het verkeer de trend vast.
Ik eindigde de dag gisteren met -18% op USA verkeer. Ondertussen heeft Google veel meer verkeer uit Duitsland gestuurd dan normaal met +100% gisteren en +300% vandaag... dat duurt nu al ongeveer tien dagen. UK en Canada ook sterk omhoog. USA verkeer hinkt nog steeds door en is nooit hersteld van de daling op 13 februari en de nog grotere daling op 15 maart. De daling lijkt zich ook te richten op mijn meest belangrijke en winstgevende landingspagina's en trefwoorden, alsof Google analyseert wat de belangrijkste inhoud is en het verkeer afsluit ... het is verbazingwekkend hoe nauwkeurig ze zijn.
Ik was op 75% gisteren en wat meestal rond de 60-80% is, dus ok, maar vandaag met 5 uur te gaan zit ik op 54% en het is lijkt over alle websites traag.
En zoals gewoonlijk, enorme daling van het verkeer na 14:00. Google beperkte mijn verkeer een beetje eerder vandaag :-|
Het lijkt erop dat als je eenmaal geraakt wordt door een core update, elke kleine update het alleen maar erger maakt. Als je voordeel hebt van een core update, hebben de meeste kleinere updates al effect.

Er wordt veel meer gepraat over zowel de ranking schommelingen als de indexering.

Hier zijn screenshots van de tracking tools; de meeste tonen veranderingen vanaf de 22e of 23e.

Mozcast
SERPMetrics (kijk naar die duik)
Algoroo april 2021
Advanced Web Rankings
Accuranker
rankranger serp fluctuaties afgelopen 30 dagen
RankRanger
cognitieve seo
Cognitive SEO
Semrush
Semrush

En zoals ik al zei, het is ook aan de lokale kant, zie BrightLocal’s tool:

BrightLocal
BrightLocal

Ik moet nog wel even opmerken: het zaterdag de 24e de 9e verjaardag van de Google Penguin update – toeval? 😛

Samenvattend; ik betwijfel of dit te maken heeft met de product reviews update, het zou een kwaliteitswijziging kunnen zijn die Google heeft gemaakt die invloed kan hebben op de indexering en ook de lokale zoekkant. Google heeft dit nog niet bevestigd.

Origineel bericht op Seroundtable.com door: Barry Schwartz 26 april 2021

Heb je vragen over deze blog of wil je gewoon eens praten over online marketing en SEO, bel ons dan op 06-14057398 of gebruik het contactformulier.

Wij helpen je graag jouw business verder te ontwikkelen.

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en interessante artikelen. Schrijf direct in.

Inschrijven nieuwsbrief

Geplaatst in SEO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *