Afbeeldingen toevoegen aan pagina’s levert geen hogere ranking op

Leestijd: 2 minuten
Google - fotocamera

Google’s John Mueller (Senior Webmaster Trends Analyst) werd gevraagd of het toevoegen van afbeeldingen aan je webpagina’s, je zal helpen hoger te scoren in Google Search. John zei nee, hij zei op Twitter “er is geen automatisch effect van het toevoegen van afbeeldingen.”

Natuurlijk, mensen vinden de pagina aantrekkelijker en meer uitnodigend als er relevante afbeeldingen zijn. Die mensen zouden de pagina kunnen delen en uiteindelijk linken naar de pagina. Er kan dus een indirecte manier zijn om je ranking te verbeteren door afbeeldingen toe te voegen.

Maar Google heeft geen ranking algoritme dat zegt, dat als er een afbeelding op deze pagina staat, deze beter rankt in zoekmachines (i.e. Google).

Natuurlijk, de afbeelding zou ook kunnen ranken in image search. Dat zal wat verkeer voor je genereren.

Dit is vergelijkbaar met John die zegt, dat het toevoegen van video’s aan je pagina’s je niet helpt hoger te scoren in web search.

Tweet over ranking pagina met foto - John Mueller

Forum discussie op Twitter.

Tweet - bevestiging John Mueller over ranken pagina met foto
Origineel bericht op Search Engine Roundtable door: Barry Schwartz – 5 mei 2021
Barry Schwartz is een blogger die schrijft over zoekmachines en zoekmachinemarketing. Hij is de oprichter. en momenteel de redacteur van Search Engine Roundtable, een online nieuwssite over de zoekmachines en zoekmachinemarketing. Hij is ook de CEO & President van RustyBrick Inc. Vanwege zijn nauwe banden met Google heeft hij makkelijk toegang tot specialisten van Google en krijgt hij informatie uit eerste hand.

Heb je vragen over deze blog of wil je gewoon eens praten over online marketing en SEO, bel ons dan op 06-14057398 of gebruik het contactformulier.

Wij helpen je graag jouw business verder te ontwikkelen.

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en interessante artikelen. Schrijf direct in.

Inschrijven nieuwsbrief
Geplaatst in SEO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *